Skip to content

Røde Kors Studentlag i Volda

krig, flyktninger, sex, førstehjelp, politikk, holdninger, nød, vennskap -vær forskjellen!

I helga var Linn, Alexa og Stine på årsmøte i Møre og Romsdal Røde Kors. Årsmøte foregikk på Hotell Union i Geiranger, og det var både lærerikt og inspirerende for oss.

Vakre Geiranger

Vi ankom hotellet på fredag kveld, og etter innsjekk og en bedre middag fikk vi muligheten til å bli bedre kjent med resten av lokallaget vårt, Volda Røde Kors. Vi i studentlaget har jo foreløpig holdt oss mye for oss selv, og her fikk vi snakket med de andre avdelingene, RK Hjelpekorps og RK Omsorg, og selvsagt våre ”overordnede” i Røde Kors Ungdom, som Studentlaget er en underavdeling av. Vi gikk gjennom papirene for årsmøte og tok en kikk på de ulike sakene – noe som var nyttig for oss ferskinger innen organisasjonsliv.

Lørdag formiddag var det miniseminarer. Her delte vi oss, og Alexa gikk på et seminar ved navn ”Mangfold og Fellesskap”. Dette seminaret handlet om å bedre forståelse av det kulturelle mangfoldet i organisasjonen vår, og hvilke ressurser og utfordringer som er knyttet til dette. Linn og Stine gikk på ”Fra likes til Action”, der vi fikk inspirasjon til hvordan vi kan sette en ide ut i handling.

På miniseminaret "Fra likes til action" fikk vi se flere eksempler på vellykkede aksjoner

Etter lunsj var det først distriktskonferanse for Røde Kors Ungdom, der det blant annet ble valgt nytt distriktsråd. Dette ble etterfulgt av årsmøte i Møre og Romsdal Røde Kors. Litt diskusjon ble det, men ingen store endringer. På kvelden var det årsmøtemiddag. Der var alle plassert ut på forskjellige bord, slik at alle skulle møte folk fra andre lokallag, og det var veldig hyggelig. I tillegg må vi jo skryte av den fantastiske maten! Ikke helt det samme som vi putter sammen på våre studenthybler i hvert fall.

Søndag fortsatte årsmøtet. Vi fra studentlaget hadde ikke stemmerett, men vi hadde talerett, og den brukte vi.

Alltid klare til å vifte med plakaten.

Etter årsmøtet var hevet var det tid for lunsj og hjemreise. Vi synes helgen var svært lærerik og inspirerende, og vi fikk også presentert noen av våre ideer i studentlaget, og fikk positive tilbakemeldinger på det. Nå ser vi frem til å ta med oss inspirasjonen tilbake til Volda og lage gode arrangementer.

 

 

Reklamer

%d bloggere like this: